UNESCO Werelderfgoed

Onlangs werden de Koloniën van Weldadigheid uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Eén op de zestien Nederlanders heeft voorouders in de Koloniën van Weldadigheid. Grote kans dus dat hier ook uw roots liggen!

Zie, Beleef en Verwonder. Ontdek de Koloniën.

Dank aan hulpverleners en campinggasten

Graag willen wij alle professionele hulpverleners en vrijwilligers bedanken die zich dinsdag hebben ingezet  voor de bestrijding van de natuurbrand die ook onze camping bedreigde. Het vuur naderde de camping tot op ongeveer dertig meter. Daar werd het een halt toegeroepen.

Ook willen we onze campinggasten bedanken voor de voorbeeldige wijze waarop zij tijdens de ontruiming het terrein verlieten. Super om te zien dat we ook wat dat betreft ‘één grote familie’ zijn!

Klaas en Annemieke Bruursema
Bert Bruursema

Spanning troef

Afgelopen dinsdag vond het jaarlijkse Klaverjasfestijn van camping De Hertenweide en camping Zonnekamp plaats. De recreatiezaal van Zonnekamp was zoals altijd goed gevuld. De 72 deelnemers van vijf camping-teams zorgden voor een spannend en zeer sportief verloop van de dag. Camping De Hertenweide bleek een gevaarlijke runner-up. Na een vijfde plaats vorig jaar, werd nu beslag gelegd op de tweede prijs. Klaas Bruursema van dat team, zat met een p[ersoonlijk vierde plaats ook dichtbij het podium. Camping ’t Landschap uit Wateren pakte voor het tweede opeenvolgende jaar, de eerste prijs.

De organisatie was in handen van Jan Henk en Miranda Bruursema. Zij kunnen, net als de deelnemers, terugzien op een geslaagd evenement waarbij men zeer gastvrij werd ontvangen door Cornelis en Janny Reinbergen van camping Zonnekamp.

 

 

 

Prachtig jubileumfeest

Het was zaterdag 29 juli feest. Op die dag bestond camping De Hertenweide precies 50 jaar. Zo’n 150 gasten genoten tot in de late uurtjes van een feestelijke avond met muziek van SmildegerRoet en een overheerlijke barbecue.

Van een groep vaste campinggasten kregen de Bruursema’s twee pauwen. Die sierlijke vogels zijn door de jaren heen veel te zien geweest op de camping, tot enkele maanden terug ook de laatste levenloos werd aangetroffen.

Aukje en Melle Scheepstra uit Leeuwarden werden verblijd met een bos bloemen. Zij zijn al 45 jaar vaste gast op De Hertenweide.

Jan en Diena Bruursema hadden vroeger op de plaats waar nu de camping is een boerderij. Vanaf 1967 maakten de koeien één voor één plaats voor caravans of tenten. In 1977 waren alle koeien weg en konden ze zich volledig richten op de camping. Jan en Diena hebben de camping 28 jaar gerund. Sinds 1996 staan Klaas en Annemieke en Bert Bruursema voor de gasten klaar.

Nieuwe website

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Camping De Hertenweide op zaterdag 29 juli, lanceren we onze geheel vernieuwde website. Hiermee zijn we weer helemaal bij de tijd en kunnen we u nóg beter van informatie voorzien.

Midsummer Fair

Zaterdagmiddag 8 juli vond weer onze Midsummer Fair plaats. Er was een twintigtal kramen met verschillende interessante spullen. Het was gezellig druk en het weer werkte mee. Vanaf het terras genoten veel mensen ook van de optredens van De Nortepé Singers uit Noordwolde.

Werelderfgoed Unesco 2018

Een Weldadig Welkom in de Koloniën van Weldadigheid. Een uniek stuk Nederlandse geschiedenis dat genomineerd is voor de UNESCO Werelderfgoed status in 2018.

Een prachtig gebied gelegen tussen drie Nationale Parken: Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden.