Onze camping grenst aan het natuurgebied Drents-Friese Wold. Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als hier. Een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers. Bijzonder aan dit gebied is de enorme afwisseling. Van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide. In de bossen huizen vele soorten vogels en het wemelt er van de zoogdieren.

Overal in het Drents-Friese Wold proef je de historie. Rond 3.000 voor Christus woonden hier al hunebedbouwers. De vroegere bewoners lieten hun sporen na in het landschap. Op hooggelegen gronden lagen hun akkers, de essen. Die werden vruchtbaar gemaakt met de mest van schapen, vermengd met heideplaggen. De akkers werden steeds hoger. Dat heeft het typische Drentse esdorpenlandschap opgeleverd: bolle akkers in de buurt van oude nederzettingen, met uitgestrekte heidevelden en bloemrijke graslanden in de beekdalen.

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een heerlijk wandel- en fietsgebied. Vooral in de herfst, als de beuken en de Amerikaanse eiken kleuren. ’s Zomers kun je zwemmen in het Canadameer. De meer dan dertig wandelroutes en tientallen kilometers aan fietspaden slingeren door het park en leiden je langs de mooiste plekken.

Copyright: Camping De Hertenweide ©